Krokante paaslammetjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Paasgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 stuks:
- 100 gram gedroogde halfzachte abrikozen
- 2 eetlepels (20 gram) pistachenoten
- 225 mililiter melk
- 500 gram krentenbroodbakmix
- 2 zakjes (14 gram) gedroogde gist
- 2 eieren
- 125 gram bloem +
- 1 eetlepel bloem +
- 1 beetje bloem
- 100 gram zachte boter
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- zout
- 1 eetlepel (10 gram) cacao
- poedersuiker voor de garnering
- bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Hak de pistachenootjes, op 8 stuks na, in grove stukjes. Warm de melk lauw op. Meng de bakmix en het gist. Voeg 1 ei en de melk toe. Meng het mengsel kort met de deeghaken op de mixer op de lage stand. Kneed het deeg vervolgens ongeveer 3 minuten op de hoogste stand van de mixer tot een glad beslag. Voeg de abrikozen en de pistachenootjes toe en kneed deze kort mee. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ongeveer 25 minuten rijzen. Kneed 125 gram bloem, de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met de mixer tot grove kruimels. Verdeel het deeg in 2 porties. Kneed de ene helft met toevoeging van cacao, de andere helft met toevoeging van 1 eetlepel bloem. Kneed het gistdeeg nogmaals door. Vorm 3/4 deel van het deeg tot een rol van ongeveer 6 cm doorsnede en snijd deze in 8 stukken. Leg de 8 partjes op 2 van bakpapier voorziene bakblikken. Doe wat bloem op uw handen en duw de rolletjes wat platter zodat ze op lijfjes van de lammetjes lijken. Maak uit het andere deel van het deeg 8 grotere bolletjes voor de hoofden en 32 kleinere bolletjes voor de staat en de pootjes van de lammetjes. Druk ze zachtjes tegen de lijfjes. Scheid het tweede ei en klop het eiwit los. Strijk de lammetjes daarmee dun in. Bestrooi 4 lammetjes met de lichte kruimels en de andere 4 met de donkere kruimels. Druk de kruimels licht aan. Gebruik de overgebleven nootjes als ogen. Laat de lammetjes 15 minuten toegedekt rijzen. Bak de lammetjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C. (hete lucht oven 175 graden C en gasoven, stand 3). Laat ze na het bakken afkoelen. Bestrooi voor het serveren de lichte lammetjes met wat poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »