Paastulband
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Paasgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 25 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 sinaasappel
- 100 gram gewelde abrikozen
- 125 gram rozijnen
- 50 gram pijnboompitten
- 2 takjes rozemarijn
- 1 pak witbroodmix (500 gram)
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 theelepel gemalen kardemomfruit
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 25 gram roomboter
- poedersuiker
- extra:
- aluminiumfolie
- handmixer met deeghaken
- tulbandvorm inhoud circa 1,5 liter
BEREIDINGSWIJZE
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil boven een kom eraf. Pers daarna de sinaasappel uit. Knip de abrikozen in stukjes. Breng in een pan de sinaasappelsap met 1 deciliter water, de rozijnen en abrikozen aan de kook en verwarm dit zachtjes 10 minuten en laat het vocht verdampen. Laat het daarna 5 minuten afkoelen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. laat ze op een bordje afkoelen. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Vet de tulbandvorm dun in. Meng in een kom de broodmix, de rozemarijn, de sinaasappelrasp, de suiker en kardemom door elkaar. Meng met de mixer de olie en 3 deciliter handwarm water erdoor. Blijven mengen tot er een soepel en elastisch deeg ontstaat. Meng het rozijnenmengsel erdoor. Vorm het deeg tot een worst en leg het in de tulbandvorm. Dek het af met aluminiumfolie en laat het deeg op een warme plaats 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C of gasovenstand 4. Bak het brood (met aluminiumfolie erop) in het midden van de oven in 20 minuten. Haal het aluminiumfolie eraf en bak het brood in nog 10 minuten goudbruin en gaar. Koel het brood in de vorm uit de oven 5 minuten af. Leg op de vorm een grote schaal, Keer de broodvorm om en laat het brood op de schaal glijden. Bestrijk het met boter. Bestrooi het daarna royaal met poedersuiker. Laat de Paastulband afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren opnieuw met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »