Paasei broodjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Paasgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 45 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak mix voor witbrood (500 gram Koopmans)
- 300 mililiter melk
- 50 gram boter + voor invetten
- 2 eieren
- 75 gram suiker
- 20 paaseitjes
- bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
Doe de broodmix in een kom en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk met de boter en schenk dit mengsel in het kuiltje. Klop de eieren los, schenk deze bij de bloem en voeg de suiker toe.
Mix het deeg 10 minuten met de deeghaken tot een soepel geheel. Dek het deeg af en laat het op een tochtvrije plaats 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 60 graden C. Vet een stuk bakpapier in en verdeel het deeg met 2 lepels in 10 bergjes. Verstop in ieder bergje 2 paaseitjes en maak, met natte handen, de broodjes dicht. Laat de broodjes midden in de oven 30 minuten narijzen. Laat de broodjes in de oven staan en zet de oven op 210 graden C. en bak de broodjes in 15 minuten gaar en goudbruin.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »