GratisRecept

Paasdessert

Herkomst
Nederland
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 mililiter melk
  • 50 gram pure chocolade
  • 30 gram boter + extra om in te vetten
  • 6 bolussen
  • 250 mililiter slagroom
  • zout
  • 6 eieren
  • 125 gram suiker
  • extra nodig:
  • 6 soufflé-vormpjes
  • braadslede

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 160 graden C. Roer het cacaopoeder los met een klein beetje melk. Hak de chocolade grof. Vet de vormpjes in met boter. Snijd de bolussen op maat, zodat ze in de vormpjes passen.
Besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter.
Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur (mag niet koken!). Haal de pan van het vuur. Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze af met de bolussen. Vul de braadslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin. Laat de desserts in ongeveer 30 minuten gaar worden en serveer ze direct.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »