Krombroodjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 1 uur en 50 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 100 gram boter
- 500 gram bloem
- 1 mespuntje zout
- 2 deciliter melk
- 20 gram gist
- 2 eieren
- 50 gram basterdsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem, giet de gistoplossing en de gesmolten boter erin, breek de eieren erbij en voeg de suiker toe. Kneed alles goed tot een mooi soepel deeg en laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen. Kneed het deeg daarna nog even door en verdeel het in 10 bolletjes. Maak van de bolletjes rolletjes. Beboter de bakplaat en leg daar de rolletjes in de vorm van een half maantje op. Laat de broodjes dan nog eens 30 minuten rijzen en bak de krombroodjes ten slotte in een voorverwarmde oven (200 graden C) in 15 minuten gaar en goudbruin.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »