Kruidige eendenborst met pate
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 teentjes knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eendenborstfilets
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zout
- 1/2 zak rocket slamelange (a 75 gram)
- 100 gram champignonpaté
BEREIDINGSWIJZE
De knoflook pellen en boven een kom uitpersen. Het pepertje erboven verkruimelen. De kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen. Het geheel goed mengen, de eendenborstfilets er aan de vleeskant mee inwrijven en ca. 30 min. laten intrekken.
In een droge koekenpan de pijnboompitten licht roosteren. Op een bord laten afkoelen. De rest van de olie in een koekenpan verhitten. Het vel van de eendenborst een paar keer insnijden. De eendenborst op de velzijde ca. 3 min. bakken, omdraaien en nog ca. 2 min. bakken tot het vlees rosé is. Het vlees uit de pan nemen en met zout bestrooien. Het vel lossnijden en de filets in dunne plakjes snijden. De sla over vier borden verdelen. De paté in blokjes snijden. De plakjes eendenborst op de sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté. Garneren met geroosterde pijnboompitten.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »