Kruidkoekmuffins
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram bloem, gezeefd
- 2 eetlepels koekkruiden
- 1 zakje bakpoeder
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 5 eetlepels stroop
- 75 gram boter
- 1 ei, losgeklopt
- 200 mililiter halfvolle melk
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bestuif een muffinvorm met bloem. Meng in een grote kom de bloem met het akpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespuntje zout. Laat de boter met de stroop in de magnetron in 20 seconden smelten. Roer dit botermengsel met het ei door de melk. Roer met een vork het vloeibare mengsel snel door de bloem, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Schep daarna het beslag in de muffinvormpjes. Bak deze kruidkoekmuffins in het midden van de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten bruin en gaar. Laat de muffins tenslotte 5 minuten afkoelen en neem ze daarna uit de vorm. Test de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »