Taaitaai
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram bloem, gezeefd
- 250 gram bloemenhoning
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker)
BEREIDINGSWIJZE
In mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren. In kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen. Bloemmengsel met houten lepel door honingmengsel roeren tot samenhangend geheel ontstaat. Handen met bloem bestuiven en deeg tot deegbal kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif je werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met vormpjes figuurtjes uit en leg deze deegfiguurtjes op de bakplaat. Klop een ei los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de suikerparels erop en druk ze licht aan. Bak in het midden van de oven de taaitaai in ongeveer 10 tot 15 minuten bruin en gaar. Laat de taaitaaifiguurtjes tenslotte op een rooster afkoelen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »