Kruidnootjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram zachte (room)boter
- 125 gram (donker) bruine basterdsuiker
- 2 theelepels speculaaskruiden
- beetje zout
- paar eetlepels melk
- beetje boter
BEREIDINGSWIJZE
Meng in een kom van of met de mixer de boter, suiker, kruiden en een beetje zout tot een smeuïge massa. Voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe en lepel voor lepel de melk tot er een mooie bal vormt. Laat de bal in folie in de ijskast een paar uur rusten. Verwarm de oven voor tot 175 graden C. Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op. Maak knikkervormige balletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat, een beetje uit elkaar. Bakken totdat ze lichtbruin zijn, ongeveer 15 minuten. Af laten koelen
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »