Speculaasbrokken
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur en 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 150 gram boter
- 1 eetlepel melk
- zout
- garneeramandelen
BEREIDINGSWIJZE
Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, 2 eetlepels speculaaskruiden en 125 gram donkere basterdsuiker.
Voeg 150 gram boter (in kleine stukjes) aan toe. Vermeng dit vervolgens met 1 eetlepel melk en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpal dit deeg in plastic folie en leg dit 3 uur in de koelkast. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm. dikte en druk er garneeramandelen in zoveel als u wilt. Leg dit op een ingevette bakplaat en bak het bruin in 45 min. in de oven op 175 graden C. Laten afkoelen en in stukken breken.
zout
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »