GratisRecept

Lekker hete mihoen met gevulde koolrolletjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Pastagerechten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • Voor de koolrolletjes:
  • klontje boter
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 1 Chinese kool
  • 200 gram mihoen
  • Voor de saus:
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de ovenschaal in met boter. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Bak op een hoog vuur het gehakt in ongeveer 5 min. rul. Draai het vuur laag.
Voeg knoflook, tomatenpuree en sambal toe aan het gehakt en bak het gehakt nog 2 min. Breng het op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander door het gehakt.
Haal 6 mooie bladeren los van de Chinese kool. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de bladeren ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn. Dompel ze onder in ijskoud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Dep de koolbladeren droog. Wel de mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water.
Doe het gehakt en de helft van de mihoen over de koolbladeren en rol ze strak op. Leg de koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en verwarm dit even. Verdeel over de koolrolletjes. Bak de koolrolletjes in midden van oven in 20 minuten. Verhit een wok met wat olie, bak hier de resterende mihoen in en maak het af met de rest van de koriander.
Serveer de koolrolletjes met de gebakken mihoen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »