Mihoen of roerbakmie met garnalen
- Herkomst
- China
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250/300 gram mihoen
- 2 middelgrote preien
- 2 ontvelde tomaten
- 3 eetlepels (arachide)olie
- zout
- 1/2 theelepels laos
- 250 gram verse roze garnalen
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
BEREIDINGSWIJZE
Maak de mihoen zoals op de verpakking aangegeven. Maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Halveer de tomaten en verwijder de zaden en het vocht. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit de olie en fruit de preiringetjes onder voortdurend omscheppen gedurende 4 min. Voeg wat zout naar smaak, knoflookpoeder en laos toe. Roer alles goed door.
Schep daarna de garnalen en de mihoen erdoor. Blijf alles omscheppen tot de mihoen en de garnalen door en door warm zijn. Leg de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met ketjap manis. Zet het vuur uit en schep hierna nog eenmaal goed om. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi als laatste de bladselderij erover. Serveer de mihoen met atjar tjampoer en de atjar tauge. Heerlijk te combineren met een maaltijd loempia.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »