Luilakbollen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 1 uur en 50 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram bloem
- 1 mespunt zout
- 1,25 deciliter melk
- 25 gram gist
- 50 gram boter
- 50 gram krenten
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- stroop of bruine suiker.
BEREIDINGSWIJZE
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing en de gesmolten boter in. Kneed alles tot een soepel deeg en laat dit - afgedekt met een vochtige doek - 1 uur op een warme plaats rijzen. Was de krenten en de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Kneed de krenten en de rozijnen vervolgens door het gerezen deeg en maak van het deeg 10 bolletjes. Beboter een bakplaat, leg de bolletjes erop en druk ze een beetje plat. Knip het deeg met een schaar op gelijke afstand viermaal in. Laat dan de bollen nog eens 30 minuten rijzen. Klop het ei los en bestrijk daarmee de bovenkant van de bolletjes. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven (225 graden C) in 15 minuten gaar en bruin. Dien de luilakbollen besmeerd met dik boter warm op met stroop of bruine suiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »