Magere runderlapjes op grootmoeders wijze
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 magere runderlappen
- 50 gram boter (of margarine)
- 1 ui
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel azijn
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 1 plakje ontbijtkoek
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan. Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten.
Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblaadje en de kruidnagels toe. Giet er 2 deciliter warm water bij langs de rand van de pan. Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 120 minuten gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels en sperzieboontjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »