Rundvlees uit de wok
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 grote gedroogde chinese paddestoelen
- 500 gram magere runderlapjes
- 1/2 rode, groene en gele paprika
- 1 bos lente-uitjes
- 250 gram bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (2 cm)
- 4 eetlepels sesamolie
- 25 gram cashewnoten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn (of droge sherry)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
De paddestoelen in warm water leggen en 30 min. laten wellen. Regelmatig het water verversen. In de tussentijd het vlees in reepjes snijden.
De groenten wassen en schoonmaken. De paprika's in reepjes, uien in ringen en de selderij in plakjes snijden. De knoflook en gember schoonmaken en fijnsnijden. De paddestoelen uit het water halen en de harde stelen eraf snijden. Onder de kraan wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden.
De olie in een wok verhitten, de noten hierin bakken tot ze gaan geuren en dan uit de wok halen. Het vlees al roerend gaar bakken in de rest van de olie. De groenten, knoflook en de gember toevoegen en bakken tot het nog knapperig is.
Met de sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog 3 min. gaar laten worden, eventueel nog een beetje water toevoegen. Dit alles over de borden verdelen, noten erover strooien en serveren.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »