Melkchocoladefondue met kokos
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 mililiter kokosmelk
- 300 gram melkchocolade
- 25 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels kokoslikeur
- fonduestel
- fonduevorken
- Diphapjes:
- partjes mandarijn
- partjes appel en peer (met citroensap besprenkeld)
- aardbeien (met kroontje)
- kersen (aan steeltje)
- partjes kiwi
- marshmallows
- lange vingers
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm in een fonduepan (of steelpan met dikke bodem) zachtjes de kokosmelk (niet laten koken!). Breek de chocolade erboven in stukjes en laat het op een heel laag vuur (of au bain marie) al roerend smelten in de warme melk. Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 1 tot 2 minuten lichtbruin. Laat het in kom een afkoelen. Roer van het vuur af de likeur door de fondue. Doe de chocoladefondue over in een speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en zet het op een rechaud op tafel. Dip de hapjes in de chocolade en wentel het vervolgens door de geroosterde kokos.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »