Thaise bouillonfondue met kokosmelk
- Herkomst
- Thailand
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 mililiter kokosmelk
- 3-4 eetlepels Thaise vissaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 2 eetlepels olie
- 1 liter warme kippenbouillon (van tablet)
- 2 tot 3 eetlepels limoensap
- 50 gram mihoen
- 1 zakje verse koriander (15 gram), grofgehakt
- wijde fonduepan met rechaud en metalen schepnetjes
- Om in de bouillon te garen:
- repen kipfilet
- plakjes kalkoenschnitzel
- blokjes zalmfilet
- rolletjes van sliptongfilet
- rauwe scampi (diepvries)
- peultjes of sugarsnaps
- schuine plakjes bospeen
- blaadjes spinazie
- repen paksoi
- bosuitjes
BEREIDINGSWIJZE
Maak de knoflook, peper en citroengras schoon en hak het fijn. Fruit alles in olie in een (soep)pan met dikke bodem. Roer daarna de bouillon en kokosmelk erdoor en breng het tegen de kook aan (niet laten koken). Breng het op smaak met de vissaus en limoensap. Zet de bouillon op een laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) en laat, met het deksel op de pan, de smaken 10 minuten intrekken. Wel de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water. Schenk de kokosbouillon in de fonduepan en meng de koriander erdoor. Zet de fonduepan, de mihoen en de schalen diphapjes op tafel. Vul telkens de schepnetjesmet een diphapje, leg het in de bouillon en laat de hapjes in een paar minuten gaar worden. Verdeel tenslotte na de fondue de mihoen over vier kommen en schenk de bouillon erop.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »