
Mie met kip en groenten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 1
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 75 gram broccoli
- 75 gram wortels
- 75 gram prei
- 80 gram mie
- zout
- peper
- 2 eetlepels vloeibare bak en braad boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 deciliter magere melk
- 100 gram kipfilet
BEREIDINGSWIJZE
Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Maak de wortel en prei schoon en snijd deze in dunne reepjes. Bereid de mie in kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm 1 eetlepel vloeibare boter in een pan, roer de bloem er doorheen en warm het goed door. Giet de melk en 1 deciliter water, al roerend door de bloem tot er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de groenten toe en laat het geheel, afgedekt, ongeveer 6 minuten sudderen. Snijd intussen de kipfilet in reepjes. Verwarm de rest van de vloeibare boter in een pan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng de kip op smaak met zout en peper en meng deze, met de groentesaus, door de mie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »