GratisRecept

Minisandwiches met kipsalade

Herkomst
Nederland
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels yogonaise
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 10 sneetjes (bruin) casinobrood

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes en meng de Mexicaanse kruiden erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ongeveer 3 tot4 minuten rondom bruin en gaar. Sprenkel de sherry erover en verwarm de kipreepjes nog 1 minuten. Laat de kipreepjes afkoelen. Ontvel de tomaat: kruis de tomaat in en dompel hem onder in kokend water. Trek het velletje eraf. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep in een kom de kipreepjes met de tomaatblokjes, de avocado, de yogonaise en de bieslook door elkaar. Bestrijk de 5 sneetjes brood met dit mengsel en leg de andere sneetjes erop. Druk de sandwiches even aan en snijd ze dan met een kartelmes 2 keer diagonaal door. Leg de sandwiches op een schaal.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »