Mosterdsoep met Boerenkaas
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 preien, in dunne ringen
- 25 gram boter
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 8 deciliter kippenbouillon (van tablet)
- 2 deciliter slagroom
- 100 gram jonge of licht belegen geraspte Boerenkaas
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 lente-uitjes, in heel dunne ringen
BEREIDINGSWIJZE
Bak de prei ongeveer 5 minuten in de boter zonder de prei te laten kleuren. Voeg de fijne mosterd toe en warm deze 2 tot 3 minuten mee.
Roer dan de kippenbouillon erdoor en laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem eventueel. Voeg de slagroom toe en breng de soep weer aan de kook.
Roer de Boerenkaas erdoor en laat de kaas al roerende in de soep smelten. Breng het op smaak met zout en peper en roer vlak voor het serveren de grove mosterd erdoor. Garneer met ringen lente-ui.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »