Romige preisoep met kerrie en garnalen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 80 gram garnalen (king prawns)
- 100 gram boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 flinke preisrengels (in fijne ringetjes gesneden)
- 2 groentebouillonblokjes
- 2,5 deciliter water
- 0,5 liter slagroom
- 1 aardappel (geschild en in kleine blokjes)
- zout
- peper
- 1 zakje croutons
BEREIDINGSWIJZE
Smelt in een ruime pan op een laag vuur de boter en bak hierin al roerend de kerrie een paar minuten. Voeg de preringetjes toe en smoor deze 5 minuten. Voeg de bouillonblokjes, water, room en aardappel tie en roer alles door elkaar. Laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken en pureer deze dan met een staafmixer of roer de soep fijn met een garde. De aardappel zorgt ervoor dat er een mooie gebonden preisoep ontstaat. Breng de soep op smaak en voeg op het laatste moment de garnalen toe. Garneer met croutons.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »