Ouderwetse vleestrio
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 runder- of varkenssaucijsjes
- vloeibare margarine
- bloem
- 200 gram varkens- of kalfslever
- 200 gram bloedworst (2 dikke plakken)
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes salie
- 4 theelepels citroenrasp
- grof zeezout
- bloem
BEREIDINGSWIJZE
Wel de saucijsjes ongeveer 5 minuten in heet water (zo barsten ze niet open tijdens het bakken)). Haal ze door de bloem. Dep de lever droog met keukenpapier en snijd de randen in (om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen). Haal de lever door de bloem. Haal de bloedworst door de bloem. Pel het teentje knoflook en hak hem fijn. Hak de peterselie en salie fijn. Meng de knoflook en kruiden met de citroenrasp.
Breng op smaak met het zeezout. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Bak de saucijsjes in ongeveer 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal intussen de lever en bloedworst door de bloem en bak ze in de vloeibare margarine in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Leg het vlees op een schaal en bestrooi met het mengsel van knoflook, kruiden en citroensap.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »