Parelhoen met appel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 parelhoen (ca. 1100 gram)
- 3 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels kaneel
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 4 stevige appels (Elstar)
- 1 deciliter cider
BEREIDINGSWIJZE
In een kom de chilipoeder, kaneel, 1 theelepel zout en peper mengen. 1 theelepel kruiden in buikholte van de parelhoen strooien. 1 eetlepel boter in de buikholte stoppen. De parelhoen met de rest van de kruiden bestrooien. In de braadpan de rest van de boter met olijfolie verhitten en de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin bakken. Knoflooktenen met platte kant van een mes pletten en met 2 takjes rozemarijn aan het bakvet toevoegen. Met de deksel op de pan de parelhoen in ca. 1 uur zachtjes gaar braden, en regelmatig keren.Intussen de appels schillen en in blokjes snijden. In een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken en vocht laten verdampen. De parelhoen op een schaal leggen en ca. 5 min. laten rusten. De rozemarijnnaaldjes van laatste takje rissen, fijnhakken en door de compote roeren. Apart bij de parelhoen serveren. Serveren met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »