Hete punchsaus voor over de Christmaspudding
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- schil van 1/2 sinaasappel, heel dun geschild (zonder wit)
- schil van 1/2 grote citroen, heel dun geschild (zonder wit)
- 50 gram basterd suiker
- sap van de sinaasappel
- sap van de citroen
- 1 volle dessertlepel bloem
- 75 gram ongezouten (room)boter
- 2 eetlepels rum
- 2 eetlepels Brandy (Cognac)
- 175 milliliter droge of medium sherry
BEREIDINGSWIJZE
Schil de vruchten heel dun met een dunschiller en snijdt de reepjes dan nog heel fijn met een aardappelschilmesje. Zo dun als je kunt. Doe de schilletjes in een steelpan voeg de suiker en 275 mililiter water toe. Breng langzaam aan de kook en laat het op een laag pitje 15 min doorborrelen.
Pers ondertussen de vruchten uit. Zeef de bloem in een mengkom en vermeng dit met de boter tot een pasta. Als de 15 min om zijn, voeg je het sap, de rum, de brandy en sherry toe en warm rustig door. Voeg de pastain kleine knikkergrootte bolletjes toe. Klop met een garde goed door terwijl je meer pasta toevoegt. De saus gaat nu indikken. Serveer de saus heet over de Christmaspudding
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »