Pikante oesters
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 stuks Zeeuwse oesters
- 1 rode peper
- 1 bosuitje
- 2 takjes peterselie
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 doosje van 100 gram zeekraal
BEREIDINGSWIJZE
Open voorzichtig de oesters met een (oester)mes snijd ze los (het oestervocht moet in de schelp blijven). Bewaar de oesters tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze daarna heel fijn. Maak de het bosuitje schoon en snijd het in flinterdunne ringetjes. Knip de peterselie boven een kom fijn. Voeg de olie, azijn, peper en het bosuitje toe en klop het tot een dressing. Leg de zeekraal op een groot bord en rangschik de oesters erop. Sprenkel tenslotte de pittige dressing over de oesters.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »