Oesters met zongedroogde tomaat en spinazie
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 stuks Zeeuwse oesters
- zongedroogde tomaten op olie
- 300 gram verse panklare spinazie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 3 eetlepels (olijf)olie
- 1 citroen
- 1,5 eetlepel citroensap
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak daarin de pijnboompitten lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Boen de citroen goed schoon onder koud stromend water en snijd het in 8 partjes. Maak de oesters met een (oester)mes open (snijd rondom de spiertjes los en wrik ze aan de zijkant open). Verhit in een wok de rest van de olie. Laat op een hoog vuur de spinazie, al omscheppend, slinken. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. Druk daarna in een vergiet e rest van het vocht uit de spinazie en doe de spinazie terug in de wok. Schep daarna de helft van de stukjes tomaat erdoor. Breng het op smaak met zout, peper en citroensap. Schep de spinazie in het midden van vier borden. Leg de oesters en de partjes citroen erop. Strooi tenslotte de rest van de stukjes tomaat en de pijnboompitten eromheen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »