Pittige aardbeien
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram aardbeien
- 50 gram boter
- 1 deciliter slagroom
- suiker
- anijslikeur (Marie Brizard)
- zwarte peper, versgemalen
- roomijs
- 4 takjes mint
- 4 borden
BEREIDINGSWIJZE
Was de aardbeien, laat ze goed uitlekken en snijd ze door de helft. Sla de slagroom stijf met een scheutje anijslikeur en suiker naar smaak en houd het daarna koel in de koelkast. Smelt de boter in een pan, laat het goed heet worden en bak hierin de aardbeien snel rondom aan. Bestrooi het vervolgens met suiker en versgemalen peper. Leg daarna op elk bord een schepje "gebakken" aardbeien. Leg er een bolletje roomijs naast en doe de versgeslagen slagroom bovenop (of er naast). Garneer het tenslotte met een takje mint.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »