Rijst met zalm en knoflook
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram rijst
- 50 gram boter
- 2 uien kleingesneden
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- 2 blikjes zalm van 220 gram
- 50 gram rozijnen
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de gebruikelijke methode gaar. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook 3 minuten
Voeg de kerrie toe en laat deze 2 minuten meefruiten. Laat de zalm uitlekken (of snijd de zalm in kleine stukjes) en verwijder de graten en de vellen. Verdeel de zalm met een vork in kleine stukjes. Roer het uien-knoflook-kerriemengsel, de zalm, de rozijnen, de tomatenpuree, de sambal en wat zout door de rijst. Laat het gerecht op een laag vuur door en door warm worden en serveer het met een frisse salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »