Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 25 gram boter
- 200 gram shoarmavlees (kip of varken)
- 100 gram geschrapte wortelen
- 1½ deciliter melk
- ½ zakje aardappelpuree (Maggi)
- 125 mililiter creme fraiche
- 3 lepels blanke rozijnen
- 1 zakje (260 gram) gekookte wijnzuurkool
- 50 gram geraspte oude kaas
- boter om in te vetten
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 225 graden C. Bak het vlees 3 minuten in de boter. Snijd de worteltjes in dunne plakjes en doe bij het vlees, bak dit 3 minuten. Maak met de melk en 2 deciliter water de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing. Neem het vleesmengsel van het vuur en roer de creme fraiche erdoor. Schep de rozijnen door de zuurkool. Vet een ovenschaal van 1 liter in, verdeel het vleesmengsel over de bodem, schep de zuurkool erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooien met kaas. Gratineer dit 15 minuten in de oven.
RECENSIES
- haha, ik had geen shoarmakruiden in huis. Dan maar rrekie. De verse ananas werd erg snel minder. Dus ook maar een appeltje erdoor. En waarom niet een handjevol rozijnen? oeps. van verse ananas heb je geen sap. Dan maar een lepel bloem er door en wat melk. En zo ontstond gaandeweg een heel ander recept. Dat was trouwens ook lekker.
- Reactie door: seven
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »