Gegratineerde venkelpuree
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram kruimige aardappels, in grote stukken
- 1 venkel
- 50 mililiter volle melk
- 2 eetlepels paneermeel
- 25 gram koude boter, in kleine blokjes
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
- staafmixer of keukenmachine
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Snijd het venkelgroen van de knol en bewaar het. Snijd de venkel in de lengte doormidden. Snijd de venkel in dunne repen en kook het in 10 minuten gaar. Giet de aardappels en venkel af. Pureer de venkel in een keukenmachine of met staafmixer. Verwarm de melk (in de magnetron). Stamp de aardappels met de warme melk tot een fijne puree. Schep de venkelpuree door de aardappelpuree en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe de puree in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant van de puree glad. (Bewaar het afgedekt tot gebruik). Verwarm de oven voor op 200 graden C. Strooi de paneermeel over de puree en verdeel de boter erover. Verwarm de puree ongeveer 20 minuten in de oven en laat het goudbruin worden. Snijd het venkelgroen fijn en strooi het ter garnering over de puree.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »