Venkeltaart met zalm
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3 venkelknollen
- 200 gram gerookte zalm
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 3 eieren
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels boter
- 150 gram geraspte kaas
- peterselie, fijngehakt
- 3 deciliter creme fraiche
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 30 cm. Beleg hiermee een platte quichevorm met opstaande randen (24-26 cm). Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Klop de eierdooier los en bestrijk de bodem en de randen met ei. Zet de taart 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C. Snijd de venkel in reepjes en stoof deze in boter gaar in een pan zonder deksel. Breng de venkel verder op smaak met zout, peper, gehakte peterselie en de helft van de geraspte kaas. Beleg de deegbodem, nadat deze uit de oven is gehaald en is afgekoeld, met de gerookte zalm. Schep hierop de venkel. Klop de eieren met de creme-fraiche, zout en peper los en schenk dit over de vulling. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de taart 20-25 minuten in een oven van 200 graden C.
RECENSIES
- Ik heb dit recept nu al een keer of tien gemaakt en al meerdere keren voor mensen die normaal niet van venkel houden!! Een echt top recept. Makkeleijk, snel, niet duur en iedere keer weer een succes.
- Reactie door: Mirjam Jansen-Brok
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »