Romige zuurkoolschotel met gember
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 zakjes gekookte wijnzuurkool (met spek, a 250 gram)
- 1 duopak voorgekookte krieltjes (700 gram)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 400 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 6 bolletjes gember (pot), fijngehakt
- 125 ml crème fraîche
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
Zuurkool in zeef laten uitlekken. Krieltjes in ruim water met zout in 10-12 min. gaarkoken. Krieltjes afgieten. In hapjespan ui en knoflook in olie fruiten. Kipreepjes toevoegen en 4 min. al omscheppend meebakken. Krieltjes, zuurkool en gember toevoegen en geheel nog 4 min. roerbakken. Crème fraîche erdoor mengen en gerecht nog 1-2 min. door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »