Zuurkoolquiches met uitgebakken spekjes en chorizo
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pakje diepvries deegplakken voor hartige taart
- 12 plakjes ontbijtspek
- 500 gram zuurkool
- 1/4 liter slagroom
- 2 eieren
- 200 gram chorizo
- 4 quiche vormpjes van 10 cm doorsnede
- 1 eetlepel paneermeel
- peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Bestrijk de vormen met boter en bestrooi ze licht met paneermeel. Druk in de vormen de deegplakken. Prik het deeg in met een vork en bak de vormen bijna gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden C. (ongeveer 5 minuten). Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Laat de zuurkool goed uitlekken. Meng de eieren met de slagroom en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de chorizo in reepjes en meng deze door de zuurkool. Verdeel de zuurkool en chorizo over de gebakken quichebodems en giet het roommengsel er over. Bak ondertussen het spek, door deze tussen keukenpapier te leggen en in de magnetron uit te bakken. Als ze knapperig zijn, eruit nemen en warm houden. De quiches afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden C. (ongeveer 10 minuten) tot ze goudbruin en gaar zijn. (Controleer dit door er met een prikker in te prikken). Direct uit de oven serveren met de spekplakjes als garnering.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »