Zuurkooldeegrolletjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- Voor de vulling:
- 400 gram (van te voren gegaarde) zuurkool
- 150 gram gebakken spekjes
- 1/2 theelepel karwijzaadjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 3 eetlepels kippenbouillon
- 50 gram gesmolten boter
BEREIDINGSWIJZE
Kneed van de bloem, de eieren, de olijfolie, het zout en peper een deeg en rol dit dun uit. Snijd dit in repen van 5 cm breedte en 12 cm lengte. Bestrijk de deegrepen licht bestrijken met roomboter en beleg het dun met de gegaarde zuurkool, de fijngesneden sjalotten en de gebakken spekjes. Bestrooi daarover weer de karwijzaadjes. Rol het vervolgens op en plaats het in een beboterde ovenschaal. Bak het in een voorverwarmde oven (180 graden C.) goudbruin aan beide zijden. Giet daarna de bouillon erbij en laat dit dan nog 15 minuten in de oven doorgaren. Dit gerecht kunt u als bijgerecht bij een hoofdgerecht serveren.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »