Roergebakken spitskool met kokos
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 800 gram spitskool
- 1 rode peper
- 3 eetlepels vloeibare boter voor koken, (roer)bakken en braden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 200 mililiter kokosmelk (uit blik)
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de kool in repen. Verwijder eventueel de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verwarm de vloeibare boter in een wok tot de grote bellen verdwijnen en fruit de ui met de knoflook, gember en rode peper tot het gaat geuren. Schep de spitskool erdoor en roerbak alles 3 tot 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat de kool in nog 3 tot 4 minuten zachtjes gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de koriander er als laatste door.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »