Roergebakken spruitjes met verse gember en appel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram spruitjes
- 2 cm gemberwortel
- 1 grote appel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 tot 2 eetlepels zoete chilisaus
BEREIDINGSWIJZE
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de ui en de knoflook en versnipper ze. Schil de gember en hak het fijn. Schip de appel en snijd het in 16 partjes. Halveer daarna de partjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui, knoflook en gember even mee tot het mengsel gaat geuren. Voeg vervolgens de spruitjes toe en roerbak ze ongeveer 4 minuten. Bak de laatste 2 minuten de appel mee. Voeg tenslotte de chilisaus en 1 deciliter water toe en laat de spruitjes nog ongeveer 5 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »