Witlofappelcompote met saucijzen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 flesje bokbier
- 3 stronkjes witlof
- 2 stevige appels (goudrenetten)
- sap van een ½ citroen
- 3 eetlepepels suiker
- 2 saucijzen
- 1 eetlepel boter
- olie
- 1 deciliter runderbouillon
- 2 eetlepels slagroom
- 1 bosje salie, gesneden
- 4 gekookte aardappels
BEREIDINGSWIJZE
Kook het bier in tot een kwart van de hoeveelheid. Wel de saucijzen 30 minuten in warm water.
Snijd het witlof in grove stukken en de appels in blokjes. Doe het samen in een pan, voeg het ingekookte bier, de suiker en het citroensap toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten met de deksel op de pan stoven. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
Bak de saucijzen aan in wat boter en olie en bak ze om en om in 10 min. Schep het meeste braadvet van de saucijzen af, voeg de salie toe en blus deze dan af met de runderbouillon. Doe de slagroom erbij en laat het geheel even inkoken. Serveer de witlofappelcompote met de saucijs en de aardappelen. Maak het af met de salieroomsaus.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »