Bloemkoolcurry
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
- 350 gram paksoi, in reepjes (het groene en witte gedeelte apart houden)
- 150 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm
- 300 mililiter kokosmelk
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd en vruchtvlees in blokjes gesneden
- 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander
- 2-3 eetlepels (zonnebloem)olie
- ½ blokje kippenbouillon
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Was de paksoi en laat deze uitlekken.
Pers het teentje knoflook en hak het korianderblad fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook, rode peper en kerriepoeder in ongeveer 2 min.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kokosmelk, bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe en kook deze ca. 5 min. afgedekt op zacht vuur. Voeg het witte deel van de paksoi en tomatenblokjes toe en kook deze ca. 3 min. op zacht vuur mee.
Schep het groene deel van de paksoi en de koriander door de kerriegroente en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »