Roomboterster met rode kool en aardappelpuree
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Voor de roomboterster:
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 eidooier
- grof zeezout
- Voor de rode kool:
- 1 rode ui
- 1 rode kool
- vloeibare margarine
- 1 deciliter rode bessensap
- 150 gram cranberries
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadje
- Voor de aardappelpuree:
- 1 kilogram kruimige aardappels
- zout
- peper
- 1 deciliter hete melk
- 40 gram boter
- nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd sterren uit het deeg. Pel en snipper de ui. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met grof zeezout. Bak de sterren in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kool, bessensap, cranberries, kruidnagels, kaneelstok en laurierblad toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten smoren. Breng de rode kool op smaak met zout en peper.
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze op laag vuur nog even droogstomen. Pureer de aardappelen met een pureestamper of -knijper. Voeg de warme melk en de boter toe en meng dit door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Snijd de roombotersterren overlangs door. Schep wat puree op de onderkant van de ster, en schep hierop de rode kool. Bedek het met de bovenkant van de ster.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »