Roomijs met fruitfantasie
- Herkomst
- Aruba
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram vers tropisch fruit (mango, ananas, sharonfruit)
- 2 cm verse rode peper
- 2 takjes munt
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel acacia honing
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 bak slagroomijs
- extra nodig: 4 halfhoge glazen
BEREIDINGSWIJZE
Maak het fruit schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het vruchtvlees heel fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Roer in een kommetje de honing, limoensap en vanillemerg door elkaar. Meng het fruit, peper, munt en dressing door elkaar en schep het in de glazen. Schep het ijs op de fruitfantasie.
Het is een trend dat peper ook in zoete gerechten gebruikt wordt, gebruik niet teveel peper en snijd hem heel heel fijn. Zo krijgt je toetje een verrassende iets pittige smaak.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »