Scholfilet met rivierkreeftjes en kaassaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram scholfilet
- 150 gram rivierkreeftstaartjes of roze garnalen
- 1 zakje kaassaus
- 50 gram geraspte belegen kaas
- zout
- peper
- 1 limoen of 1 halve citroen
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- ovenschaal
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met 1 eetlepel limoensap, zout en peper. Leg ze naast elkaar in een ingevette wijde lage ovenschaal. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en de tomaten. Hak de peper fijn en snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kom de rivierkreeftjes met de bosui, tomaatblokjes, rode peper, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en zout en peper naar smaak. Schep dit mengsel op de scholfilets. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de kaassaus over de schol. Strooi de geraspte kaas erover en laat de scholfilets in de oven in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren. Lekker met een gemengde salade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »