Surinaamse pindasoep II
- Herkomst
- Suriname
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 1 uur en 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 kipbraadsticks
- 6 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 1 eetlepel sambal oelek
- 250 gram magere spekblokjes
- 250 gram taugé
- 2 theelepels piment (poeder)
- 1 kippenbouillontablet
- 1 grote ui, gesnipperd
BEREIDINGSWIJZE
Breng in een grote soeppan de kipbraadsticks aan de kook met 1,5 liter water, het kippenbouillontablet en de ui. Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt. Neem de braadsticks uit de soeppan, laat ze afkoelen, haal al het vlees eraf en snijd het in blokjes. Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom. Doe het kippenvlees terug in de soeppan met het pindakaasmengsel en de spekblokjes. Proef de soep: als u hem te pittig vindt, kunt u er wat extra eetlepels pindakaas door roeren. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe. Voeg de taugé en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Serveer deze soep in soepkommen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »