GratisRecept

Surinaamse Pindasoep

Herkomst
Suriname
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 prei
  • 2 grote aardappelen
  • 2 eetlepels Blue Band Culinesse
  • 1 Madame Jeanette-pepertje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 7 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • peper
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 eetlepels fijngehakte bleekselderij
  • 100 gram gare kipfilet of kippenbout

BEREIDINGSWIJZE

Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes. Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan. Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes in. 2 minuten. Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes in 20 minuten koken. Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden. Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met met het ei en de bladselderij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »