Waterkerssoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 zakken waterkers (a 75 gram)
- 200 gram aardappel, geschild en in blokjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 500 mililiter kippenbouillon (van tablet)
- nootmuskaat
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Kook de eieren hard in 8 minuten. Verhit ondertussen in een pan de olie en bak de sjalot en aardappel zachtjes 3 tot 5 minuten maar laat het niet kleuren. Houd van de waterkers 4 plukjes achter voor de garnering. Meng de rest van de waterkers door de aardappel en laat het al omscheppend slinken. Schenk daarna de bouillon erbij, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Pureer het met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze elk in 4 partjes. Schep de soep in kommen en leg de partjes ei als een bloem in het midden. Maal nog een beetje nootmuskaat boven het ei en garneer tenslotte met een plukje waterkers. Lekker met (Boulogne) stokbrood. (bevat gluten)
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »