Jamaicaanse erwtensoep
- Herkomst
- Jamaica
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pakje diepvries doperwten van 450 gram
- 200 gram zuurkoolspek
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram kipfilet
- 1 stengel bleekselderij
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1/2 Spaanse peper (zonder zaadjes), fijngesneden
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 grote, nog niet geheel rijpe banaan
- 1 eetlepel olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het zuurkoolspek in blokjes en breng de bouillon aan de kook en laat hierin in 1 uur, het spek gaar worden. Snijd ondertussen de kipfilet, bleekselderij en de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de bouillon en laat deze op een laag vuur gaar worden. In de tussentijd de olie verhitten en hierin de sjalotjes, Spaanse peper en knoflook even licht aanbakken. De doperwtjes toevoegen en even laten meekoken. Giet hierop de bouillon met groenten en kip en breng het geheel weer aan de kook. Voeg de banaan in plakjes erbij en laat nog even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »