Borsj
- Herkomst
- Rusland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram vlees (varkensvlees, rundvlees of kip)
- 400 gram witte kool
- 400 gram aardappelen
- 250 gram bieten
- 1 ui
- 1 winterwortel
- vleesbouillon (of eventueel kruidenbouillon)
- 20 gram spek
- glas tomatenpuree
- 1 eetlepel boter
- laurierblaadjes
- peperkorrels
- glas zure room
- bloem
BEREIDINGSWIJZE
Kook het vlees in een grote pan met een ruime hoeveelheid water.
Snijd de gewassen en geschilde wortel en bieten in reepjes (of raspen).
Smoor de bieten 20 tot 30 minuten met een beetje boter, tomaatpuree, en klein beetje vleesbouillon. Braad de reepjes wortel en ui licht aan.
Voeg een beetje bloem toe. Verdunnen met vleesbouillon en aan de kook brengen. Voeg vervolgens aan de pan toe: in grote blokjes gesneden aardappels, grof gesneden witte kool, gesmoorde bieten, zout. Laat alles 10 tot 15 minuten doorkoken.
Doe daarna de wortel, laurierblaadjes en peperkorrels erbij totdat de kool en de aardappels gaar zijn. Wrijf de stukjes spek in met knoflook en doe deze in de soep. Breng vervolgens de soep weer aan de kook. Als de soep kookt dan van de warmtebron afhalen. Laat de soep 15 tot 20 minuten intrekken (dus van het vuur af!). Dien de soep op in een diep bord. Doe in de soep een beetje zure room en wat gehakte peterselie.
Er zijn veel variaties mogelijk, zonder of met vlees maar je moet alle producten (excl. vlees) gebruiken
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »