Ouderwetse zuurkoolsoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 2 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 hamschijf (ca. 200 gram)
- 1 kleine rookworst (in plakjes gesneden)
- 400 gram zuurkool
- 500 gram aardappels (geschild)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 1 lenteuitje (in reepjes)
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1 eetlepel mosterd (grove)
- 1 eetlepel bladselderij (in fijne reepjes gesneden)
- 1 deciliter kookroom
- 1 bouquet garni (ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, peperkorrels)
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Kook de hamschijf met bouquet garni in 2 liter water in ongeveer 1,5 tot 2 uur gaar. Schep de hamschijf uit de bouillon en haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Zeef vervolgens de bouillon en maak deze op smaak met zout. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes. Haal een paar keer een mes door de zuurkool en breng aan de kook met de bouillon, mosterd en de gekneusde peperkorrels. Voeg na 10 minuten de blokjes aardappel toe. Bak intussen de plakjes rookworst krokant en voeg daarna de ui en de lente ui toe. Bak deze even mee en doe ze bij de soep. Voeg nu het vlees, de bladselderij en de kookroom toe en breng het aan de kook. Laat de soep even doorkoken en breng het geheel op smaak met zout.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »