Tomaten in een jasje uit de oven
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 middelgrote trostomaten
- verse tijmblaadjes
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 60 gram roomboter
- 16 dubbele velletjes filodeeg van 15 x 15 cm
- 1 ei, losgeklopt
- versgemalen peper
- zeezout
- cocktailprikkertjes
BEREIDINGSWIJZE
Was de trostomaten en snijd ze aan de bovenzijde kruislings in. Smelt 40 gram boter, maar laat dit niet kleuren. Meng de tijm, sjalotjes, knoflook en peterselie door elkaar en voeg deze bij de boter. Kruid dit met peper en zout. Leg 8 velletjes filodeeg uit op het werkvlak en bestrijk deze met de overige 20 gram gesmolten boter. Leg hierop kruislings de andere velletjes en bestrijk deze ook licht met de gesmolten boter. Leg op ieder dubbel velletje in het midden 1 tomaatje. Schep er een lepeltje van de eigengemaakte kruidenboter over en vouw het deeg dicht bij de punten. Knijp het rondom de tomaat, zodanig dat een buideltje ontstaat. Zet dit vast met 2 prikkertjes. Plaats de buideltjes op vetvrij keukenpapier en bestrijk ze licht met het losgeklopte ei. Bak de buideltjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden C. in 10 minuten. Verwijder de prikkertjes en serveer ze zo heet mogelijk. Bijvoorbeeld als bijgerecht of als een heerlijk lunchgerecht.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »