Viervruchtenjam
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Geleien en jams
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram aardbeien
- 250 gram rode bessen
- 250 gram frambozen
- 250 gram bramen
- 1 grapefruit
- 1 kilo geleisuiker
BEREIDINGSWIJZE
Was 3 potten (250 gram) schoon in heet sodawater en spoel ze goed af. Was en droog het fruit voorzichtig. Pers de grapefruit uit. Breng het fruit met het grapefruitsap en de geleisuiker in een ruime pan aan de kook onder voortdurend roeren. Laat de jam, zodra deze begint te bruisen, nog 4 minuten goed door koken. Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de massa 5 tot 10 minuten afkoelen. Vul de potten, tot net onder de rand, met de jam. Veeg de rand van de pot schoon met een vochtige doek. Schroef de deksel op de pot en zet deze enige tijd onderste boven.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »