Aardbeienjam
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Geleien en jams
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1.6 kilo aardbeien (zonder kroontjes)
- 3 eetlepels citroensap
- 1,4 kilo suiker
BEREIDINGSWIJZE
Was 5 potten (450 gram) schoon in heet sodawater en spoel goed af. Houd de potten warm. Laat de aardbeien met het citroensap in een grote pan 30 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Voeg suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat de massa goed inkoken gedurende 15 tot 20 minuten. Laat de jam omgekeerd afkoelen in de pot. Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de jam 15 minuten staan. Roer de jam nog eens goed door en vul dan de eerste pot tot net onder de rand. Veeg de rand van de pot goed schoon met een vochtige doek. Schroef de deksel op de pot en zet deze enige tijd onderste boven. Vul alle potten op deze manier.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »